ETFs.dk fik i weekenden mulighed for at stille investor Lars Tvede en række spørgsmål omkring hans holdning til exchange-traded funds (ETFs).

Warren Buffett skrev den 25. februar, 2017 i sit årlige brev til investorerne i Berkshire Hathaway, at private investorer bør holde sig langt væk fra professionelle investeringsforeninger, fordi de er for dyre og gennemsnitligt laver afkast under markedsniveau. Læs mere om det i denne artikel.

Vi spurgte Lars Tvede, om han delte Warren Buffett’s kritiske holdning til investeringsforeninger.

Ja, jeg er generelt enig, selvom der findes få funde, der historisk har været administrationsomkostningerne værd. Gennemsnitligt klarer investeringsforeninger sig dårligere end ETFs.

Vi spurgte også om Lars Tvede selv anvender exchange-traded funds i sin langsigtede investeringsstrategi eller i stedet udvælger specifikke aktier i de brancher, han satser på?

Jeg anvender primært ETFs og til tider indeks futures.

Det er ikke overraskende, at børshajen Lars Tvede er stor tilhænger af at opbygge sin investeringsportefølje med exchange-traded funds. De har rigtig mange økonomiske fordele og giver en bred risikospredning, som ikke kan opnås ved at spekulere i  enkeltaktier. Vi gik derfor skridtet videre og spurgte ind til Lars Tvede´s holdning til at private investorer spekulerer i enkeltaktier i stedet for at anvende ETFs.

Private investorer bør helt afgjort afholde sig fra at investere i enkeltaktier og i stedet sprede risikoen og reducere omkostningerne ved at købe ETFs.

Tak for dette guldkorn fra Lars Tvede!

Lars Tvede har i sidste uge udtalt til Dagbladet Børsen, at han under et møde med sin schweiziske bank blev fortalt, at markederne kunne stige flere hundrede procent de næste fem år. Vi spurgte Tvede, om han turde på den procentuelle udvikling af S&P500 fra indsættelsen af præsident Donald Trump og fire år frem i tiden. Svaret var i optimistisk, men i tråd med udviklingen til dato:

Det vil jeg ikke sætte tal på, men jeg er bullish.

Det lykkedes ikke at få Lars Tvede til at udpege konkrete brancher i USA, som han er særlig optimistisk omkring i fremtiden, men adspurgt om Bitcoin og block-chain teknologien er interessante at investere i, svarede han:

De er særdeles interessante både fra et samfundsmæssigt og teknologisk perspektiv, men det er ikke noget for mig at investere i på nuværende tidspunkt.

Herfra ETFs.dk skal lyde et stort tak til Lars Tvede for at dele sin mening om exchange-traded funds.

Vi håber, at mange andre vil få interesse for de mange fordele ved at benytte ETFs i sin investeringsstrategi fremfor at spekulere i aktier.

Du kan med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev og få artikler som denne og gratis strategier tilsendt på e-mail et par gange om måneden.