Som investor kan det både være spændende og nervepirrende at investere i tider med store omvæltninger. Hvis man blot investerer i enkelte aktier, så er der mange ting, der kan gå galt.

Én ting er at have gættet en markedsretning. En anden ting er at finde de rigtige aktier, der står til at stige. Et eksempel på dette er de nylige hændelser, hvor krigen truer i Syrien og USA sender raketter ind over landets grænser til stor fortrydelse for blandt andet Rusland. Nu vil nogle investorer overveje at købe op i våbenindustrien, som står til at vinde terræn ved den øgede militære spænding i verden og USA’s øgede krav til oprustning i NATO-landende. Men hvor skal man starte?

Her kan ETFs være et godt valg til at dække en hel sektor uden nødvendigvis at skulle finde præcist de firmaer, der bliver vinderne.

Personligt bruger jeg hjemmesiden etf.com, der er en af de førende sider i verden om ETFs. Her kan du søge på alle ETFs i verden, og måske vil du i den nuværende situation vælge at øge din eksponering i våbensektoren.

En af de største ETFs indenfor “defense” er ETF’en: iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (ITA), http://www.etf.com/ITA. Her kan man læse alt om ETF’en, og blandt andet se følgende information:

ETF’en: iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (ITA), http://www.etf.com/ITA.

Her ses det, at den primære sektor i denne ETF er “Aerospace & Defense”, hvilket jo var præcist, hvad vi ønskede os. Nederst kan vi se, de 10 største beholdninger af aktier i ETF’en, hvor blandt andet Boeing, United Tech. samt Lockheed Martin er blandt de helt store.

Hvis dette er hvad man ønsker for at hedge sin portefølje mod uro i verden, så har man her alle informationerne, og man kan ved at købe ét papir dække en hel industri, hvis man mener, at dette bliver en vinder i den kommende tid. Dette sparer analysetid og ikke mindst en masse handelsomkostninger ved at ligge og handle ud og ind af de enkelte papirer selv.

Disclaimer: Jeg har ikke selv købt dette papir og gør det formentlig heller ikke i den nærmeste fremtid. Dette er ikke en købs- eller salgsanbefaling men udelukkende et indblik i mine egne overvejelser i porteføljen.